PARAZİT SEO ÇALIŞMASI NEDİR?

PARAZİT SEO ÇALIŞMASI NEDİR? NASIL YAPILIR?

Web siteleri için SEO çalışmaları doğru yerde ve zamanda kullanıcıların karşısına çıkabilmek için son derece önemlidir.

SEO çalışmaları ile, bir hizmet, ürün ya da bilgiyi arayan kişiler aradıklarını çok daha kolay bir şekilde sizin web siteniz içerisinde bulabilir. SEO çalışması süreçleri içerisinde yer alan konulardan biri de Parazit SEO çalışmasıdır.

“Parazit” kavramı yüksek otoritesi olan alan adlarının gücünden yararlanmayı esas aldığı için kullanılmaktadır. Parazit SEO çalışması için belirli anahtar kelimelerde iyi bir sıralama almak hedefi açısından önemlidir. Ancak bazı anahtar kelimelerde iyi bir sıralama almak gerçekten zordur. Parazit SEO çalışmasında bu hedefe gitmek için ise iyi sıralama alabilme potansiyeli yüksek olan web siteleri için içerik üretilmesi hedeflenir.

Parazit SEO Çalışması Neden Önemlidir?

Parazit SEO çalışması ile metin içerisine yerleştirdiğiniz anahtar kelimelerin en iyi performansı hedeflemesi için yüksek erişim alan web sitelerine içerik üretmenin belli nedenleri vardır. Zira yüksek kapasiteli aranma hacmi olan anahtar kelimeler için yalnızca standart bir iç ve dış SEO çalışması yeterli olmaz. Parazit SEO çalışmasında ana amaç, tüm SEO çalışmaları gibi temelde ihtiyaca yönelik olarak, aranan anahtar kelimede iyi bir sıralamada yer alarak kullanıcıların karşısına çıkmasını sağlamaktır.

İnternetteki arama motorlarında arama ihtiyaçları gözetilerek, insanların aradıkları konu ile en ilgili sonuçlarda yer almak önemlidir. Bu yöntem ile kendi sitenize odaklanmak yerine farklı siteye odaklanırsınız. Parazit SEO çalışması ile güçlü platformlardan destek alarak daha iyi bir yükselme grafiği elde edebilirsiniz. Doğru web sitelerini ve platformları seçerek, içeriği SEO uyumlu hale getirdikten sonra etkili bir şekilde tanıtarak beklediğiniz yükselme performansını çok daha kolay bir şekilde elde edebilirsiniz.

parazit seo-kapak

Parazit SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

Parazit SEO çalışmasını yaparken doğru anahtar kelimeler ile iyi bir rekabet içerisinde yer alacağınızı bilmeniz önemlidir. Bu zorlayıcı rekabet ortamı içerisinde içeriğinizin ilgili anahtar kelimede en uygun şekilde ve en iyi sıralamada görünmesi önmelidir. Bu nedenle aşama aşama Parazit SEO çalışmasının nasıl yapıldığını bilerek buna göre düzenlemeler yapılmalıdır. Yüksek kaliteli sitelerdeki itibardan yararlanarak, daha büyük bir erişim Parazit SEO çalışması ile mümkündür.

Parazit SEO Çalışması İçin Yapılması Gerekenler

Anahtar kelime arama sonuçlarında en etkili sıralarda görünmek her web sitesinin temel amacıdır. Hizmet, ürün ya da bilgi aktarımı için SEO’da iyi bir sıralamada yer alarak daha büyük dönüşüm oranlarını yakalamak mümkündür. Bu nedenle de SEO çalışmaları web sitesinin organik aramalarda en iyi sıralamada çıkması için mutlaka yapılması gerekenler arasında yer alır.

Etkili platformlara ve kategorilere odaklanarak web siteniz için en uygun sonuçları alabileceğiniz SEO çalışmalarından biri de Parazit SEO çalışmalarıdır. Parazit SEO çalışmaları ile Medium ve LinkedIn gibi gerçek içerik üreticilerin hazırladığı metinlere referanslar vermenin yanında milyonlarca kişinin gün içerisinde haber okumak ya da içerik araştırmak için girdiği büyük web sitelerine de atıfta bulunmak mümkündür. Bu noktada Parazit SEO çalışması için yapılması gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Yüksek kaliteli içerik üreticilerin ya da içerik yayıncılarının platformlarını keşfedin. Uygun platform için hedef kitlenizi de baz alarak eleyici olup en doğru kararı vermeye çalışın.

Seçtiğiniz platformlar için sponsorluk anlaşmaları üzerine bir görüşme için hazırlık yaparak içerik yayın anlaşması yapabilirsiniz.

Hazırladığınız içerik yüksek kaliteli ve hedef kitleyi direkt olarak etkileyecek biçimde olmalıdır. Yani içeriğiniz bir satın alma için CTA içeriyorsa okuyucular ilgili aksiyonları alarak bu süreci gerçekleştirmelidir.

Bağlantınız için bir strateji belirlemeyi unutmayın.

Yüksek kaliteli içerik üreticileri bulmak için Ahrefs, Semrush, Similarweb gibi platformlar aracılığı ile trafik oranı yüksek içerik yayıncılarını kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

parazit seo-3

SEO Stratejinize Parazit SEO Çalışmasını Nasıl Uyarlayabilirsiniz?

Parazit SEO çalışması daha geniş kitlelere ulaşmak istediğiniz anahtar kelimelerde mutlaka izlemeniz gereken bir yoldur. Ancak bu çalışmaya başlamadan önce her sitenin işleyen mevcut bir SEO stratejisi de bulunur. Mevcut SEO stratejinize Parazit SEO çalışmasını uyarlamak istiyorsanız bazı konulara dikkat etmeniz gerekecektir.

Parazit SEO çalışmasını uygularken yapmanız gereken ilk şey uygun platformu bulmaktır. Mevcut SEO stratejinizi yükseltebilecek en uygun platformu seçmeniz bu anlamda önemlidir. Etkili bir Parazit SEO çalışması oluştururken şu platformlardan destek alabilirsiniz:

LinkedIn

Medium

Quora

Reddit

Blogger

Twitter

Pinterest

Facebook

Oluşturacağınız bir içerik planı da olacaktır. Bu içerik planını SEO odaklı bir şekilde kurguladığınızda, hedef kitleye uygun ve düzenli aralıkta içerikleri paylaşmaya başlamanız mümkündür. İçeriğin optimizasyonu konusunda da içerik oluşturulurken ilerlemeniz gereken belli adımlar vardır. On-Page SEO elementleri içerisinde başlıklar, alt başlıklar ve ana metnin doğru bir şekilde SEO’ya uyumlu hale getirilmesi gerekir. Bununla beraber meta başlıkları ile meta açıklamaları da SEO uyumlu olarak düzenlenmelidir.

İçeriği oluşturduktan sonra tanıtımı noktasında Parazit SEO stratejisini kurguladığınız platformdan destek almanız gerekecektir. Sosyal medya, e-posta kanalı ya da farklı platformlar üzerinden doğru bir şekilde içeriğin tanıtımının yapılması önemlidir. Bu sayede hem web sitesinin görünürlüğü artacak hem de parazit içerik dediğimiz içerik, siteye trafik ve geri bağlantılar (backlinkler) sağlayacaktır.

parazit seo-4

Parazit SEO Stratejisinin Dezavantajları Nelerdir?

Parazit SEO stratejisi büyük ölçekli medya platformları tarafından desteklenerek web üzerinde hızlı bir şekilde istediğiniz aksiyonları almanıza yarayan bir stratejidir. Bu SEO stratejisine göre birçok kullanıcıya doğru web sitelerini ve platformları kullanarak ulaşmak mümkündür. Ancak Parazit SEO çalışmasının avantajları olduğu kadar dezavantajları da bulunmaktadır.

  1. Bu stratejiyi tercih eden kullanıcılar, arama motoru algoritmalarının sürekli değişimi konusunda dikkatli olmalıdır. Özellikle Google gibi SEO stratejilerini manipülatif olarak kullanma tekniklerine karşı direnç gösteren arama motorları için Parazit SEO stratejisi dikkatli bir şekilde kurgulanmalıdır.
  2. Algoritma değişiklikleri kırılgan bir süreci de beraberinde getirebilir. Yani tek bir algoritma güncellemesi ile hazırlamış olduğunuz tüm strateji şimdiye kadarki konumundan çok daha alt sıralara anahtar kelime sıranızı taşıyabilir. Bu durumda uzun süreli bir sıralama ve marka itibarı hedefliyorsanız Parazit SEO çalışması yapmak risk olabilir.
  3. Sürdürülebilir dijital pazarlama stratejilerinden yararlanarak sağlam bir konumda kalmak isteyen kullanıcılardan ziyade kısa vadede günlük ya da haftalık erişimler almak isteyen kullanıcılar için daha uygun bir SEO stratejisidir.
  4. Kaliteli içerik üretimi ve kullanıcı deneyimine dayanarak oluşturulan bir strateji olduğu konusu tartışmalıdır. Çünkü kaynak platformun ya da web sitesinin hedeflediği kitleden sayfanıza ulaşacak bir kitle söz konusudur. Bu da uzun süreli itibar kaybına neden olabilir.

Web sitenizin görünürlüğünü arttırmak ve arama motoru sıralamalarında daha yukarıda yer almak adına SEO çalışmalarınızda bizden de destek alabilirsiniz.

Bize ulaşmak için İLETİŞİM sayfamızdaki kanalları kullanabilirsiniz.

logo-150x150

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp