İZİNLİ SMS NEDİR?

İZİNLİ SMS NEDİR?

İzinli SMS ticari bir amaç ile sizlere SMS göndermek isteyen şirketlere izin vermeniz doğrultusunda SMS yetkilendirmesi yapılmasıdır.

Mesaj göndermeden önce kişiden izin alarak iletişim bilgilerine SMS yönlendirmesi yapmanız için oluşturulan sistem izinli SMS sistemi içerisinde yer alır. Reklam, kampanya, duyuru SMS’leri müşterilerinizin onayı ve istekleri doğrultusunda iletişim numaralarına direkt olarak SMS ile iletilir.

İleti Yönetim Sistemi (IYS) Nedir?

İleti Yönetim Sistemi (IYS), tüm servis sağlayıcılara güncel ticari elektronik iletilerin iletimesine olanak sağlayan bir sistemdir. İleti Yönetim Sistemi kapsamında ticari elektronik iletilere onay verilerek bilgilerin kaydedilmesine izin verilmesi gerekir. Müşterilerinizden onay ile alacağınız elektronik ileti gönderim talebi ile bilgiler ulusal bir veritabanı içerisinde depolanır. SMS gönderimi için tüm hizmet sağlayıcılar bu servis sayesinde reklam bilgilendirme SMS’lerini kolay bir şekilde ilgili şirketlerin müşterilerine iletirler. Müşteriler güncel olarak ticari elektronik ileti onaylarını sistem üzerinde değiştirebilirler. Bu sistem, vatandaşların kolay bir şekilde gelen iletileri yönlendirmesi ve ilgilendikleri şirketler için onay vererek tüm bildirimlerine erişmesi için tasarlanmıştır.

Ticari Elektronik İleti Gönderme Şartları

Ticari elektronik ileti gönderiminde müşteri onayı esastır. Bu nedenle de IYS sistemi içerisinde yer alan ticari elektronik ileti gönderme şartlarına dikkat ederek bu şartları yerine getirecek bir şekilde SMS gönderimi gerçekleştirmek yasal bir yükümlülüktür. Bu kapsamda ticari elektronik ileti gönderirken dikkat etmeniz gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Ticari elektronik iletiler, alıcı onayı olmadan alıcılara gönderilemez.

Ticari elektronik ileti onayı için alıcılar yazılı ya da sözlü olarak onay beyanını iletir. Bunun yanında her türlü elektronik ortam onayı da ticari ileti gönderimi için kabul edilebilir.

Onay aldığınız müşterilerin verilerini veritabanına işleyebilirsiniz.

İzinli SMS Neden Kullanılır?

İzinli SMS kullanımında birçok ihtiyaç söz konusudur. Markalar, izinli SMS gönderirken tanıtmak istedikleri ürün ya da hizmetlerin yanı sıra kampanyalarını da onayı aldıkları müşterilere iletebilirler. Ticari iletiler için kullanılan izinli SMS’ler güvenli bir ortamda müşterilerin güncel duyurularınızdan haberdar olmasını sağlar. Yapmak istediğiniz duyuru, kampanya ve tanıtım faaliyetlerini direkt olarak SMS ile kullanıcıların telefonlarına ileterek onlara kişisel kampanyalar da sunabilirsiniz.

İzinli SMS, SMS pazarlama için kullanılan bir ticari ileti gönderme yöntemidir. Bu sayede markalar ve büyük şirketler sizinle direkt olarak iletişim halinde kalır. İzinli SMS kullanımı için açık rıza beyanı alındıktan sonra ilginizi çekebileceğini düşündükleri hizmetleri tek kanal üzerinden sizlere ulaştırırlar. Bu noktada direkt iletişim halinde kalarak markaya daha kolay bir şekilde erişmenizi sağlarlar.

netgsm iys-izinli sms

İzinli SMS Kimler Tarafından Kullanılır?

İzinli SMS, 15 Temmuz 2015 tarihli yasa gereğince 29417 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan değişiklik ile İleti Yönetim Sistemi (IYS) kapsamında yürürlüğe giren bir sistemdir. İlgili değişikliğe göre markalar tüm tanıtım ve reklam faaliyetlerinde kişinin beyanı olmadan açık rıza alınmaksızın herhangi bir SMS bildirimi gönderemez. Bu nedenle de yazılı olarak ya da elektronik platformlar üzerinden kullanıcıların ticari SMS’ler için onay vermesi zorunlu hale gelmiştir.

Şirketler IYS sisteminde SMS gönderiminin yanı sıra e-posta gönderimi için de karşı taraftan bir beyan almak zorundadır. Yasaya göre SMS bildirimi yapmak isteyen ve ticari alanda faaliyet gösteren herkes, IYS kapsamında SMS bildirimi göndermek istediği kişilerden onay almalıdır. Tek bir sistem üzerinden birçok kişiye aynı anda ulaşan ticari SMS’ler ile tanıtım faaliyetlerini sürdürebilir.

İzinli SMS’in Kullanıldığı Alanlar Nelerdir?

İzinli SMS genellikle ticari faaliyetlerin yapıldığı her alanda kullanılır. Şirketinizde çıkan yeni bir ürünü piyasaya duyurmak için, bir eğitim programı hakkında katılımcıları haberdar etmek için, markanız ile ilgili büyük indirim kampanyalarını kullanıcılara aktarmak için ya da benzeri birçok farklı faaliyette izinli SMS kullanımı mümkündür. Büyük markalardan orta ölçekli işletmelere, e-ticaret sitelerinden eğitim platformlarına birçok alanda birçok ticari faaliyet sürdüren kişi izinli SMS sistemine kayıt olarak potansiyel ya da mevcut müşterilerine kolay bir şekilde ileti gönderimi sağlayabilir.

İzinli SMS bildirimleri ticari iletilerde özel günlerden önce kampanyaların duyurulmasında, markaların ürün ve hizmet tanıtımlarında, kişiye özel kupon tanımlamaları ve indirimlerin iletilmesinde ve birçok farklı direkt pazarlama hizmetinde kullanılır. Pazarlamak istediğiniz hizmet ve ürüne karar verdikten sonra uygun bir mesaj hazırlayarak bu mesajı kitlenize iletebilirsiniz. Potansiyel müşteri kitleniz, daha önceden sizden alışveriş yapmış ya da ürünlerinizi inceleyerek ticari ileti bildirimine izin vermiş kişilerdir. Bu nedenle bu avantajı da kullanarak remarketing dediğimiz yeniden pazarlama stratejileri ile uygun hizmet ve kampanyalardan kolayca haberdar olmalarını sağlayabilirsiniz.

İzinli SMS Kullanımının Avantajları Nelerdir?

İzinli SMS kullanarak SMS bildirimi için karşı taraftan bir beyan aldığınızı bilirsiniz. Zira günümüzde her gün telefonlara yüzbinlerce reklam ve tanıtım SMS bildirimi gelir. Karşı taraf sizin SMS bildiriminize izin verdiği zaman kampanyalarınızdan ve tanıtım faaliyetlerinizden haberdar olmak için de onay vermiş sayılır. Bu nedenle izinli SMS sistemi sayesinde ticari iletilerinizi herhangi bir kaygı olmaksızın kolay bir şekilde ilgili kişilere aktarmanızın da önü açılmış olur.

İzinli SMS kullanımının en önemli avantajı doğrudan pazarlama yöntemleri içerisinde yer almasıdır. Kullanıcılara ilgili bilgileri doğrudan iletmeniz durumu söz konusudur. Bu nedenle de SMS ile cep telefonlarına direkt olarak ulaşabilirsiniz. Potansiyel müşterileriniz telefonda sizden gelen bildirimi gördüğünde mesaj içerisinde yer alan iletişim bilgilerinden ilgili ürün ve hizmetlerinizi inceleyecektir. Bu da satın alma sürecini birebir iletişimde kalmanız nedeniyle çok daha kolay hale getirecektir. Bu durum beraberinde müşteri sadakatini de getirecektir.

Müşteriler izinli SMS onayından sonra dilediğiniz ticari iletilerden kolay bir şekilde haberdar olacaktır. Bunun yanında düzenli olarak ihtiyaçları olduğunda markanız akıllarına geleceği için ilgili hizmet ve ürünleri markanız ile karşılayacaklardır.

netgsm iys-izinli sms-2

e-Devlet Üzerinden SMS İptali Nasıl Yapılır?

İzinli SMS bildirimi ile markalar ticari faaliyet ve duyurularını sizlere kolay bir şekilde aktarabilir. Bazı durumlarda izinli SMS bildirimleri kullanıcılar tarafından ilgi görmediğinden iptal etme hakları da vardır. İzini SMS iptal sürecinde e-Devlet üzerinden kolay bir şekilde herkes dilediği markaların SMS göndermesine onay verebilir. Yani kullanıcılar İleti Yönetim Sistemi (IYS) üzerinden hem bildirimleri almak istediği kanalları seçebilir hem de onay yetkilendirmeleri üzerinde değişiklik yapabilir. e-Devlet üzerinden yapılan değişiklik ile ticari SMS bildirimlerini almak istemediğinizde bunları engelleyerek bir daha telefonunuza ilgili markadan SMS gelmemesini sağlayabilirsiniz.

e-Devlet üzerinden SMS bildirim iptali için sırasıyla şu adımları uygulamanız gerekir:

1. e-Devlet şifreniz ile panele giriş yapın.

2. Arama kısmında İYS ya da İleti Yönetim Sistemi yazın.

3. Buradan yönlendirme ile “Vatandaş Girişi” kısmına girin.

4. SMS bildirimi almak istemediğiniz marka için SMS iptal işlemini tamamladıktan sonra kaydedin.

logo-150x150

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp