TOPLU SMS NEDİR? NEDEN ÖNEMLİDİR?

TOPLU SMS NEDİR? NEDEN ÖNEMLİDİR?

Toplu SMS gönderimi, aynı mesajı çok sayıda kişiye göndermeniz gereken durumlarda belli bir sistem üzerinden kolay bir şekilde bunu tamamlamanıza yarayan bir hizmettir.

Toplu SMS hizmeti ile müşterilerinizin özel günlerini kutlayabilir, kampanyalarınızdan daha hızlı bir şekilde haberdar olmasını sağlayabilir ya da onlara özel ayrıcalıklı fırsatları sunabilirsiniz.

Toplu SMS özelliği sayesinde birçok şirket, çok daha geniş müşteri kitlesine direkt olarak ulaşır. Müşteri bilgilerinin doğru bir şekilde güncellenmesinden sonra tüm bilgilendirmeleri müşterilerinize çok kolay bir şekilde toplu SMS’ler olarak aktarabilirsiniz. Toplu SMS gönderimi ile hedef kitlenizdeki kişiler her nerede olursa olsun kolay bir şekilde SMS gönderimi mümkündür.

Toplu SMS Gönderimi ile Kimlere Ulaşırsınız?

Toplu SMS gönderimi MMS ile rehberinizde yer alan tüm kişilere kolayca gönderebileceğiniz SMS türü ve telekomünikasyon servis sağlayıcıları tarafından toplu bir şekilde belli bir hedef gruba ya da SMS abonelerine gönderebileceğiniz SMS çeşitleri olarak ikiye ayrılır. Toplu SMS gönderiminde rehberdeki tüm numaralara bireysel olarak SMS göndermek istiyorsanız, bunun için tüm numaraları seçerek uygun mesaj içeriği belirledikten sonra iletmeniz yeterlidir. Ancak daha geniş kitlelere reklam, duyuru ya da bilgilendirme amaçlı gönderim yapacaksanız genel bir sistem üzerinden hedeflediğiniz numaraları belirledikten sonra SMS gönderimini sağlayabilirsiniz.

toplu sms-3

Neden Toplu SMS Göndermek Gerekir?

Toplu SMS göndermek, bir bilginin ya da mesajın daha geniş kitlelere hızlı bir şekilde yayılmasını sağlar. Bu nedenle toplu SMS gönderimi için şirketler, SMS gönderme sistemlerinden faydalanır. Toplu SMS gönderiminin asıl amacı, pazarlama maliyetlerini düşürmek adına şirketler tarafından müşterilere ve gönderim izni veren hedef kitlelerine firma ile ilgili bilgilendirmelerini aktarmaktır.

Bunun yanı sıra toplu SMS gönderiminin avantajlarını şu şekilde sıralamak gerekir:

Toplu SMS gönderimi maliyet açısından düşük bir pazarlama stratejisidir. Tanıtmak istediğiniz hizmeti ya da ürünü, bir kampanya dahilinde herkesin kişisel telefonuna SMS bildirimi ile iletebilirsiniz.

Geniş bir duyuru ağına ihtiyacınız olan bir tanıtım için toplu SMS gönderimi oldukça kullanışlı bir duyuru kanalıdır.

Müşterilere direkt olarak SMS bildirimi iletileceğinden dolayı müşteri geri dönüşünü hesapladığımızda daha yüksek bir oran ortaya çıkacaktır.

Kutlamalar ve özel günler için herkese birebir aynı mesajı yeniden iletmek yerine genel bir kutlama mesajı yayınlamak istiyorsanız, SMS ile toplu bir şekilde mesaj göndermek mümkündür.

Toplu SMS Nasıl Kullanılır?

Toplu SMS kullanımı için aynı içeriği belirleyeceğiniz birden fazla numaranın olduğu bir havuza sahip olmanız gerekir. İlgili iletişim havuzuna iletmek istediğiniz mesaj içeriği doğru bir şekilde eklediğinizden emin olduktan sonra kolayca toplu mesajlarınızı iletebilirsiniz. Toplu SMS’leri düzenli aralıklarla kullanmak istiyorsanız, bunu SMS gönderim sisteminize taslak olarak da kaydedebilirsiniz. Daha sonradan kaydettiğiniz taslakları yeniden göndermek için baştan hazırlamak yerine bu alandan kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Rehberdeki Kişilere Toplu SMS Gönderme

Rehberdeki kişiler için toplu SMS göndermek istiyorsanız, ilk olarak mesaj göndermek istediğiniz içeriği hazırlamanız gerekir. İçeriğiniz hazır olduktan sonra mesaj içeriğini göndermek istediğiniz kişileri seçmek için rehberi açın. Rehberde yer alan ve SMS göndermek istediğiniz kişileri + butonuna basarak ya da “Ekle” kısmından eklemeye başlayın. Bu şekilde maksimum kişi ekleme sınırına ulaşana kadar devam edin. Her telefon için toplu SMS gönderiminde farklı bir maksimum sınır olabilir. Bu kapasite dolduğunda yeniden aynı mesajı kopyalayıp toplu SMS gönderim işlemini tekrarlayabilirsiniz.

Bunun yanı sıra bir diğer SMS gönderim yöntemi de aynı mesajı kopyalayarak tek tek rehberinizdeki kişilere SMS içerisinden iletmektir. Hazırladığınız mesaj metnini teker teker göndermek istediğiniz kişilere ileterek aktarmak istediğiniz bilgileri ve mesajları kolayca ilgili kişilere iletmiş olursunuz.

Başlıklı Mesaj ile Toplu SMS Gönderimi

Toplu SMS hizmetini şirketiniz adına bir servis sağlayıcıdan alıyorsanız, bunun için başlıklı mesaj sistemi üzerinden mesaj gönderebilirsiniz. Toplu SMS gönderdiğinizde başlıklı mesajda yer alan başlık, gönderici adınızdır. Bu kısımda kurumunuzun ya da markanızın ismi yer alacak şekilde bir SMS şablonu hazırlayarak sizlere operatör tarafından iletilen toplu SMS erişim sistemi içerisinden mesajınızı iletebilirsiniz.

Toplu SMS Hizmeti Nasıl Alınır?

Toplu SMS hizmeti, operatörler tarafından kurumsal şirketlere ve kuruluşlara sunulan SMS tabanlı bir pazarlama sistemine verilen isimdir. Toplu SMS hizmeti almak istiyorsanız, SMS gönderimi için size uygun olan telefon servis sağlayıcıya karar vermeniz gerekir. İlgili servis sağlayıcı ile anlaştıktan sonra SMS hizmeti almak için operatör ile görüşmelere başlarsınız.

NETGSM-toplu sms

Operatör, sizlere kurumsal satış yöneticiniz veya iş ortaklarınız aracılığıyla ya da herhangi bir ortağınız yok ise direkt kişisel olarak ulaşır. Bu aşamada operatörler tarafından iki tarafın da SMS gönderimi ile ilgili yaptığı bir anlaşma metni hazırlanır. Bu metin toplu mesajlaşma sözleşmesi olarak da bilinir. Bu sözleşme imzalandıktan sonra tarafınıza erişim bilgileri iletilecektir. Sizlere iletilen erişim bilgileri ile toplu SMS gönderim hizmetini kolay bir şekilde kullanmanız mümkündür.

Toplu SMS Gönderirken Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Toplu SMS gönderirken dikkate almanız gereken birçok konu vardır. Bu konuların tamamını titiz bir şekilde gerçekleştirdiğinizde hem iletmek istediğiniz mesaj doğru kişilere gidecektir hem de mesaj iletildiğinde almak istediğiniz dönüşüm aksiyonu da tam anlamıyla gerçekleşmiş olacaktır. Bu noktada toplu SMS gönderirken dikkat edilmesi gereken konuları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  1. Onay olmadan toplu SMS göndermek yasaktır. Bu nedenle SMS gönderimini gerçekleştirmek istediğiniz kişilerin Açık Rıza Beyanı’nı almanız ve daha sonrasında toplu SMS gönderim sistemi içerisine dahil etmeniz gerekir.
  2. Başlıklı SMS gönderiyorsanız, başlıkta ve mesaj içeriği kısmında yer alan bilgilerin doğruluğunu kontrol edin. İlettiğiniz mesaj markanıza ait bir duyuruyu ya da bilgilendirmeyi yansıtıyor ancak marka isminiz yanlış ise, gönderdiğiniz kişiler bunun bir dolandırıcı SMS’i olduğunu düşünebilir.
  3. İleteceğiniz toplu SMS’ler doğru bir zamanlama sistemi içerisinde olsun. Kampanya dönemleri, sınava hazırlık zamanları, tatiller, özel günler gibi zamanlardan önce insanların hizmetlerinizden en verimli şekilde faydalanabilmesi için doğru bir planlama ile toplu SMS gönderiminizi uygulamaya koyabilirsiniz.
  4. Kişiye ya da birden fazla hedef kitleye özel mesaj şablonları kullanın. Kişiselleştirilmiş mesajlar ile kullanıcılar kendilerini daha özel hissedeceğinden dolayı, hizmet ya da ürünlerinize ilgi göstermelerini kolaylaştırmanız mümkündür.
  5. Bir SMS 160 karakterdir. Anlatmak istediğiniz şeyleri 160 karakterde anlatarak karşı tarafı aksiyona geçirmeniz gerekir. Anlatacakların kısa, öz ve harekete geçirici olsun.
  6. Toplu SMS gönderimi yaparken mutlaka SMS reddi ile ilgili bir alan olsun. Zira düzenlenen yasalara göre artık her ticari SMS bildirimi için kullanıcılar diledikleri zaman ret bildiriminde bulunabilir.
  7. İletişim bilgisi bırakarak ulaşılabilir olduğunuzu gösterin.

Siz de Toplu SMS hizmetlerinin avantajlarından yararlanmak isterseniz bize İLETİŞİM sayfamız üzerindeki kanallardan ulaşarak bilgi ve destek alabilirsiniz.

logo-150x150

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp