KURUMSAL 850'Lİ NUMARALAR ve AVANTAJLARI

KURUMSAL 850'Lİ NUMARALAR ve AVANTAJLARI

Kurumsal 850’li numara kullanımı şirketlerin resmi bir numara üzerinde tek bir santralde aramaları kontrol etmesi bakımından önemlidir.

Kurumsal 850’li numara alırken şirketler şirket içerisinden şirket dışına bir arama yapmak istediğinde 850’li tek bir numara üzerinden arama karşı tarafa iletilir. Hangi birimden arıyor olursanız olun tek numara olarak görünmesi, şirketin kurumsal bir kimliğe sahip olduğunun göstergesi olur.

Kurumsal 850’li numaraların avantajlarını sıralamak gerekirse şu şekilde maddelemek mümkündür:

  1. Sektörde faaliyet gösteren pek çok şirketin birebir müşteri danışmanlık hattına 850’li numaralar üzerinden ulaşabilirsiniz.
  2. 850’li numaralar meşgul çalmaz. Yoğun dönemlerde bir IVR teknolojisi sayesinde aramanın farklı bir kanala yönlendirilmesi sağlanır.
  3. İnternet olan her yerde 850’li numaralara ulaşabilirsiniz. Aynı şekilde 850’li numaralar ile internet olan her yerden arama yapabilirsiniz.
  4. Kurumsal kimliğinize katkı sağlar. Bir şirketin 850’li numara kullanıyor olması onun belli bir konumdan bağımsız kurumsal bir şirket olduğunu gösterir.
  5. Merkezi yazılımlara bağlı olarak ek cihaz gerektirmeden gelişmiş bir arama sistemi kullanmanızı sağlar.
  6. Akıllı yönlendirme hizmeti sayesinde müşterilerin talepleri doğrultusunda ilgili kanala hızlı bir şekilde ulaşmasında destek olur.

Kurumsal 850’li Numara Nedir? Ne İşe Yarar?

850’li numaralar, belli bir konumdan bağımsız olarak kullanılan kurumsal numaralardır. Büyük şirketler ve çağrı merkezlerinin kullandığı kurumsal numaralar olarak bilinir. Bu numaralar herhangi bir lokasyon gerektirmeksizin tüm illerden tahsis edilebilir. Bu nedenle de özellikle çağrı merkezlerinin sık kullandığı numaralar arasındadır.

212’li ya da 216’lı belli bir konuma ait numaralar yerine 850’li kurumsal numaraları kullanmak, şirketin birçok farklı konumda hizmet verdiğinin göstergesi olacaktır. Yani şirket tek bir merkezde olsa dahi ülkedeki tüm şehirlere hizmet verir. Bu da 850’li numaraların ülkenin herhangi bir yerinden arandığında aynı merkeze kolay bir şekilde yönlendirilmesini sağlar.

Kurumsal 850’li numaralar ile e-ticaret siteleri, bankalar, havayolu ve otobüs firmaları ve daha pek çok şirket başta olmak üzere birçok kurumsal işletme ve kuruluş dış aramaları kolay bir şekilde yapmaktadır. Kurumsal bir numaradan arayan şirketlerin günümüzde eski tip 444’lü numaralardan ziyade 850’li numaralara geçiş yaptıklarını görürüz. Bu da 850’li numaraların yaygın olarak kurumsal şirketler tarafından kullanıldığının göstergesidir.

850'li numaralar-2

Kurumsal 850’li Numara Nasıl Alınır?

Kurumsal 850’li numaralar birden fazla çağrı merkezi olan şirketlerin tüm bu çağrı merkezlerini bir arada toplayabileceği ve telefon trafiğini de dilediği kanallara kolayca yönlendireceği bir sisteme sahip olması gerekir. Bu noktada 850’li numaralar ile bu telefon trafiğini bir yerden farklı bir yere aktarmak kolaylaşır.

Kurumsal 850’li numara almak için şirketlerin bazı adımları uygulaması gerekir. Kurumsal 850’li numara almak isteyenlerin sırasıyla takip etmesi gereken adımlar şunlardır:

Mevcut numaralar arasından seçim yaparak 850’li numara alma konusundaki ilk adımı atabilirsiniz. Sistemlerde yer alan 850’li numaraları online platformlar üzerinden sorgulayarak hangi numarayı seçeceğinize karar verebilirsiniz. Numara sorgulama ekranından uygun numarayı seçtikten sonra online abonelik sistemine yönlendirilirsiniz.

Bu adımda online abonelik ile ilgili prosedürlerin uygulanması gerekir. Online abonelik başvurusu için çeşitli kişisel ya da kurumsal bilgileri girmelisiniz. Şirket için bir numara alıyorsanız varsa şirket imza yetkilisinin bilgilerinin de doğruluğundan emin olmalısınız.

Başvuru işlemlerinizi başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra sizlere iletilen kullanıcı adı ve şifre bilgilerini online işlemler alanına girebilirsiniz. Bu bilgilerin doğruluğundan ve tam olduğundan emin olduktan giriş yapabilirsiniz. Açılan alanda 850’li numara almak için başvurunuzda gerekli olan belgeler çıkacaktır. Bu belgelerin abonelik işlemlerini tamamlamanız için ilgili alanlara yüklenmesi gerekir. Kimlik, adres belgesi ya da kurumsal numara almak istenen şirket belgeleri gibi tüm evrakları bu aşamada yüklemeniz gerekir.

Tüm belgeleri yükledikten ve işlemleri de başarılı şekilde tamamladıktan sonra kurumsal 850’li numaranızı artık kullanabilirsiniz.

Kurumsal 850’li Numara Nasıl Çalışır?

Kurumsal 850’li numara, oldukça basit bir çalışma prensibine sahiptir. 850’li numaraların iletişim altyapıları bulut tabanlı bir sistemdedir. Yani tüm aramalar tek bir sistem üzerinden alt birimlere aktarılır. Müşterileriniz sizi aradığında tek bir numaradan ulaşacak şekilde bir mantık üzerine bu numaralar tasarlanmıştır. Tek bir santralden yönetilen ve ilgili birimlere sizi aktarmak suretiyle yönlendiren bir arama sistemleri vardır.

Bir müşteri kurumsal numara üzerinden 850’li numarayı aradığında karşısına ilk olarak IVR denen santral çıkar. Bu aşamada müşteri, genellikle şirketin belirlemiş olduğu bir çağrı merkezine yönlendirilir. 850’li numaranın açacağı çağrı merkezi ülkenin herhangi bir yerinde olabilir. Aynı şekilde müşteri de ülkedeki tüm illerden kolay bir şekilde bu numara ile çağrı merkezine ulaşabilir.

Numaraların yönlendirilmesi genellikle bir çağrı sistemi dahilinde olur. VoIP (Voice over Internet Protocol) olarak bilinen bir sistem ya da bunun benzeri bir yazılım tarafından arama yönlendirmesi yapılır. Telefon trafiğinin belirlenen internet sağlayıcı tarafından ilgili birimlere kolaylıkla aktarılması sağlanır. Bu da ülkenin her neresinde olursa olsun müşterinin hızlı ve kolay bir şekilde ilgili sorununu çözmek için hizmet almasını kolaylaştırır.

850'li numaralar-1

Çağrı Merkezleri Neden Kurumsal 850’li Numaraları Tercih Eder?

Büyük kurumsal şirketlerin her birine ait çağrı merkezi bulunur. Bu çağrı merkezleri üzerinden müşteriler ile birebir iletişim halindedirler. Bu da çağrı merkezlerine gelen arama trafiğinin doğru bir şekilde yönlendirilmesi için belli bir ana santrale bağlanma ihtiyacını ortaya koyar. Çağrı merkezleri, kurumsal 850’li numaraları kullanırken pek çok avantaj ile karşılaşır.

Özellikle pandemi sonrası dönemde evden çalışmanın yaygınlaşması üzerine insanların mekandan bağımsız bir şekilde çalışma sistemi de gelişmiştir. Bu da çağrı merkezlerinin ülkenin birçok yerinden ve hatta evden bile arama imkanı sunmasına olanak sağlamıştır. Çağrı merkezleri üzerinden yapılan aramalar ya da müşterilerin 850’li kurumsal numaralar üzerinden aradığı çağrı merkezi temsilcileri tek santral üzerinden aynı numaraya bağlıdır. Bu da kurumsal bir imaj yaratır.

850'li numaralar-netgsm

Kurumsal 850’li numaraların elbette bunların yanında tercih edilmesinin farklı nedenleri de vardır. 850’li numaraların tercihinde ilgili konuları sıralamak gerekirse şöyle bir sıralama elde edebiliriz:

850’li kurumsal numaralarda hatlar, network ağları üzerinden birbirleriyle haberleşme içerisindedir. Bu sayede coğrafi nedenlerden dolayı oluşan kısıtlamalar tamamen ortadan kalkar. Bununla beraber mekandan bağımsız olarak dilediğiniz yerden ülke içerisinde hizmet veren farklı birimlere kolayca ulaşabilirsiniz.

Gelen çağrılar ülkenin her yerinden etkili olarak yönetilebilir. Bu da çağrı merkezlerinin verimini artırır.

Bulut teknolojisi ile çalışan 850’li hatlar sayesinde çağrı merkezleri üzerinde yer alan iş yükü de farklı birimlerle paylaşılır. Bunun nedeni doğru yönlendirme ile farklı birimler arasında bir sistemin de kolayca kurulmasıdır.

Tek bir 850’li hat üzerinden sınırsız çağrı karşılanabilir. Aynı şekilde sınırsız arama da yapılabilir. Böylece yoğun trafiği olan çağrı merkezlerinde hem çağrı kalitesi hem de müşteri memnuniyeti artar.

850’li numara engelleme yapılamaz. Bunun yanında 444’lü eski tip numaralara göre daha az maliyetlidir. Bu da kurumsal şirketlerin ve işletmelerin maliyetlerini önemli ölçüde azaltır.

Müşteri memnuniyetini artırmak için 850’li numaralarda asla meşgul sinyali verilmez. Bunun nedeni arayan kişinin beklemesini ve hizmet almasını kolaylaştırmak içindir.

Kurumsal kimliğinizi geliştirmek adına, siz de 850'li numara sahibi olmak isterseniz, MOBİL BAYİ NETGSM HİZMETLERİ sayfamızdan bize ulaşıp yeni aboneliğinizi hemen başlatabilirsiniz.

logo-150x150

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp