KURUMSAL WEB SİTELERİ NEDEN ÖNEMLİDİR?

KURUMSAL WEB SİTELERİ NEDEN ÖNEMLİDİR?

İnternet üzerinde dijital varlığınızı ortaya koymak için işletmenizin, ürünlerinizin ve hizmetlerinizin tanıtımı adına kurumsal web sitesine sahip olmanız gerekir.

Bir web sitesinde kurumsal hizmetlerinizi, iş kültürünüzü ve daha birçok detayı vermek işletmenize büyük avantaj kazandırır. Zira günümüzde tüm işletmelerin artık bir dijital ayağı vardır. Fiziksel satış yaptığınız dükkanın önünden geçen müşterilerden ziyade, internet üzerinden Türkiye’nin ve hatta dünyanın her yerine kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir hedef kitleniz olması önemli bir artıdır. Bu da kurumsal web sitesine sahip olarak kendinizi internet üzerinde en doğru şekilde ifade etmenin neden bu kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır.

Kurumsal Web Sitesi Nedir?

Kurumsal web sitesi bir markayı ya da işletmeyi temsil eden, şirketin güncel faaliyetleri hakkında bilgiler veren ve bilinirliğin artırılması için dijital bir varlık oluşturan sitelerdir. Şirketiniz hakkındaki son faaliyetlerin, güncel duyuruların, hizmet tanıtımlarının, mevcut ürünlerin ve kurum kültürünüz hakkındaki birçok konunun tanınırlık amacı ile hazırlandığı sitelere kurumsal web siteleri denir. Kurumsal web sitelerinde bir işletme ya da marka temsil edilir. Bu sayede dijital ortamda ilgili hizmet hakkında araştırma yapanların karşısına kurumsal web siteleri çıkar.

Kurumsal web sitesine sahip olmak şirketin ya da işletmenin çevrimiçi ortamlardaki varlığı için oldukça önemlidir. Arama motorlarındaki sonuçlarda en ilgili yerlerde çıkarak, kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik yaptığı aramalarda en etkili şekilde karşılarına çıkmaları bu sayede amaçlanır. Kurumsal bir web sitesi, müşterilerin ve bilgi almak isteyen herkesin hizmetleriniz hakkında detaylı bir şekilde veri elde etmesini sağlar.

anaokulu-kreş kurumsal web siteleri

Kurumsal Web Sitesi Nasıl Açılır?

Kurumsal web sitesi açarken bazı önemli adımlar uygulanır. Bir web sitesinin kurumsal amaçla kullanılması için hizmetlerinizi ve ürünlerinizi doğru şekilde tanıtarak, güncel haberlerden ve hakkınızdaki duyurulardan kullanıcıları ve ziyaretçileri sık sık haberdar etmesi gerekir. Bunun yanında dijital ortamda sizi temsil eden bir alan olacağından dolayı web sitesini açmak önemlidir.

Kurumsal web sitesi sahibi olmak için hazırlayacağınız sitenin 7/24 tüm cihazlardan erişilebilir olması gereklidir. Kurumsal web sitesi iki farklı şekilde açılır. Bunların ilki WordPress ile site kurmaktır. Şirketiniz için WordPress ile site kurarken şu adımları . izleyebilirsiniz:

  1. WordPress resmi sitesine girin.

  2. Üyelik girişiniz varsa üye bilgilerinizi doldurun, üyeliğiniz yoksa üyelik oluşturun

  3. Sitenizin ismini ve uzantısını belirleyin.

  4. Kurumsal ya da e-ticaret sitesi paketlerinden birini seçin.

  5. Paketi seçtikten sonra ödeme aşamasını tamamlayabilirsiniz.

Kurumsal web sitesinin nasıl yapıldığını merak edenler için bir diğer adım da HTML ile bir web sitesi oluşturmaktır. HTML ile site oluştururken mevcut bir yazılım bilginiz varsa JAVA, CSS gibi programlama dilleri başta olmak üzere birçok programlama dili ile web sitesi oluşturabilirsiniz. Ancak yazılım dillerine hakim değilseniz HTML ile site kurması için bir kurumsal firma ile ya da bir web tasarımcı ile anlaşarak kolay bir şekilde site kurabilirsiniz.

Mobil Uyumlu Kurumsal Web Sitesi

Kurumsal web sitenizi kurarken en dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de her cihazdan kolay bir şekilde erişilebilir bir web sitesi kurmaktır. Mobil uyumlu bir web sitesi tasarlayarak, insanların dilediği yerden kurumsal web sitesine sorunsuz bir şekilde giriş yapmasını sağlamanız önemlidir. Zira web siteniz, insanların cebindeki telefonlar sayesinde birçok alandan çok kolay bir şekilde erişilebilecektir.

Kurumsal Web Sitelerinin Özellikleri

Kurumsal web siteleri, şirketinizin ya da markanızın değerlerini, hizmetlerini, vizyonunu ve misyonunu anlatan ve sizi dijital ortamda temsil eden bir yüzüdür. Bu nedenle bu siteler şirketinize odaklıdır. Kurumsal web siteleri içerisinde şu bilgiler mutlaka yer almalıdır:

  • Kim olduğunuz

  • Şirketinizin vizyonu ve misyonu

  • Ne işi yapıyorsunuz?

  • Bu işi yaparken sizi diğerlerinden ayıran şey ne?

  • Verdiğiniz hizmetlerin ya da sattığınız ürünlerin hazırlanma süreçleri

  • Ödülleriniz ya da başarılarınız

  • Hakkınızdaki referanslar

Kurumsal web sitesi sahibi olmak için yasa gereğince bir şirkete de sahip olmanız gereklidir. Bu nedenle kurumsal web sitelerini kurmak için 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 1524. maddesi gereğince kendinizi iyi bir şekilde yansıtan bir şirket web sitesi açmanız gerekir. Kurumsal web sitesi kurma zorunluluğu olan şirketler kanunda şu şekilde belirtilmiştir:

  1. Bankalar

  2. Portföy yönetim şirketleri

  3. Değerleme kuruluşları

  4. Faktoring firmaları

  5. Yatırım kuruluşları

  6. Aktif toplamı 15 milyon, yıllık satış geliri 20 milyon Türk Lirası; personeli de 50 olan firmalar

  7. Aktif toplamı 30 milyon, yıllık satış geliri 40 milyon Türk Lirası; personeli de 125 olan firmalar

  8. Aktif toplamı 35 milyon, yıllık satış geliri 70 milyon Türk Lirası, personeli de 175 olan firmalar

Ancak bu sayılanların dışında herhangi bir şirketin kurumsal web sitesi açma zorunluluğu yasada yer almaz. Ancak sayılanların dışında da bir şirketiniz ya da işletmeniz varsa, marka değerinizi hedef kitlenize en doğru şekilde ulaştırmak için kurumsal web sitesine sahip olmanız gerekir. Günümüzde ticari rekabet dolayısıyla da kurumsal web sitesinde sahip olmak, önemli bir konuma gelmiştir.

düğün-nişan-organizasyonu kurumsal web siteleri

Kurumsal Web Sitelerinin Faydaları

Kurumsal web siteleri, sunmak istediğiniz hizmetlerin dijitalde görünen yüzü olduğu için hazırladığınız tüm ürünlerin ve hizmetlerin doğru bir şekilde kurumsal web sitelerinde yer alması önemlidir. Kurumsal web sitesine sahip olan firmalar, anlatmak istediği birçok şeyi web sitesi aracılığı ile kolay bir şekilde potansiyel müşteri adaylarına, bilgi almak isteyen kişilere ve sektör içerisinde alana ilgisi olan herkese ulaştırabilir. Aynı zamanda tercih etmek istediğiniz şirketin ilk olarak internet üzerindeki varlığını inceliyorsanız, daha önceden yaptığı işleri de görme fırsatı yakalamanız adına kurumsal web sitesi önemli bir artıdır.

Bir kurumsal web sitesine sahip olmak istiyorsanız bunun birçok faydasını da göz önüne alarak web siteyi oluşturmakta yarar vardır. Kurumsal web sitelerinin faydalarını şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Firmanızın asla kapanmayan dükkanı gibidir. Bir kurumsal web sitesi 7 gün 24 saat sizin tanıtımınızı yapabilir.

  • Hedef kitlenize hem sizin ulaşmanız için hem de onlar sizi aradığında kolaylıkla bulmaları ve hizmetlerinizden yararlanmaları için kurumsal webn siteleri önemlidir.

  • Mevcut müşteri sadakatini sağlama konusunda kurumsal web sitesini güncel tutmak, yenilikleri paylaşmak ve hatta varsa yeni ürünleri ya da hizmetleri eklemek önemlidir.

  • Yeni kişilere ulaşma konusunda kurumsal web sitenizin dijital ortamda varlığı gereklidir.

  • Kendinizi istediğiniz tonda ve istediğiniz şekilde tanıtabileceğiniz bir alandır.

  • Kurumsal web siteniz bir e-ticaret sitesi ise, sitede yer alan ürünlerin ya da hizmetlerin giderlerini minimuma indirmeniz ve satışlarınızdan olabildiğince yüksek maliyetler elde etmeniz mümkündür.

  • Fiziksel mağazalar için yer alan satış danışmanı, mağaza giderleri, faturalar gibi birçok farklı konuda ekonomik olarak daha rahat bir sistemde satış ve pazarlama stratejilerini izlemeniz için önemlidir.

  • Belli bir satış saati olmaksızın günün her saatinde kullanıcıların ve potansiyel müşterilerinizin hizmet ve ürünlerinizi satın alması mümkündür.

  • İletişim kurmak isteyen müşterileriniz sizlere kolay bir şekilde ulaşabilir.

MOBİL BAYİ kurumsal web sitesi tasarımı ve barındırma işlemleri için GÜN WEB PORTAL ile birlikte çalışmaktadır. Sektörünüze, hizmetinize veya ürünlerinize en uygun web site tasarımları için bizden destek alabilirsiniz. Kodlama bilgisine sahip olmasanız da, teknik konulardaki hızlı ve güvenilir destek hizmetimiz sayesinde aklınızdaki projeyi hayata geçirmeye hazırız.

Tüm bu avantajların yanında kurumsal bir web sitesine sahip olmak isteyenler kaliteli bir tasarımda kolay bir arayüzü potanisyel müşterilerine sunduğunda saydığımız faydaların yanı sıra birçok artıyla daha karşılaşabilir.

Kurumsal Web sitesi ihtiyacınız için bizimle İLETİŞİM kurarak başarılı sonuçları garantilemiş olacaksınız.

logo-150x150

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp