GÜN WEB PORTAL: "SEO ANLAYIŞIMIZ"

GÜN WEB PORTAL: "SEO ANLAYIŞIMIZ"

Search Engine Optimization, kısa adıyla SEO, aslında sürekli güncellenen son derece dinamik bir kavramdır.

Günümüzde, web kavramı göz önüne alındığında, doğru veya yanlış, kalıcı veya geçici olması fark etmeksizin Google'ın mutlak hakimiyetini ve iktidarını görmek mümkün.

SEO çalışmaları da bu paralelde Google'ın güncellemeleri, SERP yaklaşımı ve hatta spam sitelere karşı aldığı (veya almadığı) önlemlere göre sürekli güncellenip yenileniyor. SEO anlayışındaki gelişmeleri ve yenilikleri ciddi bir şekilde takip etmek de, web siteleri için geçek bir velinimet olan ziyaretçi sayısının artması anlamına geliyor.

Gün Web Portal ve SEO

Bayiliğini üstlendiğimiz Gün Web Potal Kurumsal web sitesi Hizmetlerimiz sayfasında da görebileceğiniz gibi, bir müşteri için web sitesini tasarlayıp yayına almak asıl hedefe yönelik yolun sadece %20'si anlamına geliyor. Elbette web site tasarımı çok çok önemli, ancak tasarımın kalitesi yine SEO ve SERP başarısını hedefliyor.

Bu yüzden, Google'ın süreklilik arz eden güncellemelerini yakından takip etmeye, SEO anlayışımızı yenilemeye ve geliştirmeye özen gösteriyoruz.

Tasarımını yaptığımız web sitelerinin SEO ve SERP başarıları, bizim de katkı koyduğumuz bir başarı olarak manevi bir kazanç haline geliyor.

SEO Anlayışımız

Search Engine Optimization dünyasındaki gelişmeleri sürekli takip ediyor ve uyum sağlayacak yenilikleri tasarımlarımıza yansıtıyoruz.

Web sitelerimizi satın alan her müşterimiz aslında sisteme entegre bir şekilde SEO paketimizi de satın almış oluyor. Oluşturduğunuz her yeni sayfanın SEO uyumluluğunu anında test ederek ne demek istediğimizi daha iyi anlayabilirsiniz.

Başta Google olmak üzere Yandex, Bing, Yahoo dahil olmak üzere tüm arama motorlarının önemsediği SEO kriterlerini ne oranda sağladığımızı anlık ölçerek, gerektiğinde sistemin yönlendirmeleri ile gerekli dokunuşları yapmanız mümkün hale geliyor.

Gelin hep beraber baştan sona SEO anlayışımıza ve Web Tasarım sistemimize nasıl yansıdığına göz atalım.

seo anlayışımız-pagespeed

www.mobilbayi.com.tr Pagespeed Insights Görüntüsü

Modüler Yapı

Wordpress altyapılı web sitelerinde de "Bileşenler" olarak görebileceğiniz bu yapı, kodlama bilgisine ihtiyaç duymadan web sitenizi dilediğiniz görünüme kavuşturmanızı sağlıyor. Hangi modülün hangi sayfada veya sayfalarda görüntüleneceğine siz karar veriyorsunuz.

Bu özellik, modüler yapımızın yanı sıra, kolay yönetim panelimizin sağladığı bir avantaj.

İşte web sitelerinizin istediğiniz sayfalarında kullanabileceğinizi modüllerimiz;

  • Temel Menü Modülü
  • Esnek İçerik Modülü
  • Form Sihirbazı Modülü
  • Grup İçerik Modülü
  • Kategori İçeriği Listeleme Modülü
  • Serbest Kod Modülü
  • Logo Modülü
  • Gelişmiş Resim Animasyon Modülü
  • KVKK-GDPR Mesaj Modülü
  • Sabit Mobil Menü Modülü
  • Sayfabaşı Modülü
  • Zengin Arka Plan Modülü
  • Resim Karşılaştırma Modülü
  • Büyüyen Resim Galerisi Modülü
  • Serbest Menü Modülü
  • Pop-Up Modülü
  • E-Ticaret Ürünleri Listeleme modülü
  • I-Frame modülü
  • Video Galerisi (Youtube) Modülü
  • Video (MP4) Modülü
  • Google Harita (Tekli ve Çoklu) İşaretçi Modülü
  • Kayan Yazılar Modülü
  • Instagram Akışı Modülü
  • Yüzen Düğmeler Modülü
  • Serbest Düğmeler Modülü
  • Artan Sayılar Modülü

Bu modüllerden hangilerinin kaçar tane kullanılacağına, hangi sayfalarda yayınlanacağına siz karar verirsiniz. Wordpress pluginlerde (eklenti) olduğu gibi, modüllerimiz web site hızınızı, mobil uyumu ve site kalitesini olumsuz etkilemez.

seo anlayışımız-modül listemiz

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

Search Console, Analytics gibi Google ürünlerini kullanmak, SEO başarısı için önemlidir. Bu bağlamda Google ürünlerine bağlantılarınızı sağlayacak oldukça kolay kullanıma sahip bir yönetim panelimiz var. Bu panel üzerinden;

  • SSL
  • Google Search Console
  • Google Analytics bağlantılarınızı sadece ilgili kutucuklara izleme ve onay kodlarınızı girerek yapabileceksiniz.

Sitemap

Gelişmiş sitemap.xml uygulaması ile arama motorlarının web sitenizin tüm bağlantılarını ve hatta resimlerini kolayca bulup indekslemelerine yardımcı olabilirsiniz.

Otomatik Güncelleme: sitemap.xml dosyası, web sitenize eklediğiniz tüm dillerdeki tüm sayfaları ve resimleri haritaya anında ekleyerek, haritanın sürekli en güncel içeriği arama motorlarına sunmayı kolaylaştırır. Her içerik ekleyişinizde, ayrıca haritayı güncellemeniz gerekmez.

Site Haritaları Grubu: Arama motorlarının web sitenizi indekslemesini kolaylaştırmak için, web sitenizdeki tüm dillerdeki içerikler menü gruplarına ve kategorilere göre ayrı ayrı gruplandırılır. Yani sitemap.xml dosyanızda aslında menü gruplarınızın ve kategorilerinizin sayısı kadar birbirinden farklı alt site haritaları dosyaları oluşturulur. Daha sonra oluşturulan bu site haritalarının adresleri, tek bir merkezi site haritasına eklenir.

Güncel Sayfaların Tanımlanması: sitemap.xml uygulamasına eklenen son güncelleme tarihi özelliği ile, arama motorları güncelleme yapılmamış içeriği yeniden indekslemeye çalışmaz. Bu durumda, hem site haritalarının daha verimli çalışması, hem de arama motorlarının daha etkili indeksleme yapabilmesine imkan tanınmış olur.

Resim Site Haritaları: sitemap.xml site haritalarında tüm sayfalarınıza ek olarak, her bir sayfadaki tüm resimler de site haritalarına eklenir. Bu sayede arama motorlarının, resimlerinizle içeriklerinizi eşleştirmesi kolaylaşır ve arama motoru başarınıza katkı sağlayabilir.

İçerikleriniz oldukça hızlı ve başarılı bir şekilde indexlenecektir.

Bu özellik sizi, sıklıkla şikayet konusu olan "Google içeriklerimi indexlemiyor" serzenişinden uzak tutacaktır.

Ads.txt Dosyası Oluşturma

Ads.txt dosyası, Google üzerinden web sitenizde reklam yayınlayabilmek için kullanmanız gereken bir yayıncı doğrulama kodudur. Eğer web sitenize reklam alıyorsanız size verilen kodu bu forma ekleyerek ads.txt dosyanızı oluşturmuş olursunuz.

Arama Motoru Optimizasyonu yönetim panelimizden ilgili satıra size verilen kodu girer ve kaydedersiniz. Ads.txt dosyanızı, bir alt satırda bulunan link üzerinden kolayca kontrol ve teyit edebilirsiniz.

seo anlayışımız-tam liste

Gelişmiş 404 Sayfası

404 Hata kodu web sitenizde ziyaretçi ya da arama motoru robotu gerçekte var olmayan bir sayfayı ziyaret ettiğinde, sunucu tarafından otomatik olarak oluşturulan bir uyarı mesajıdır. Arama motoru indeks robotları ve ziyaretçi artık o sayfanın var olmadığını bu kod sayesinde anlarlar.

Web sitelerinin dinamik olması aslında beraberinde önemli bir sorunu getirir: Var olmayan sayfalar. Bir sayfa oluşturduğunuzu düşünün, adresi www.siteniz.com/hakkimizda olsun. Bu sayfayı arama motoru indeksledi, ziyaretçileriniz gördü, hatta ziyaretçileriniz bağlantıyı sosyal medyada veya farklı web sitelerinde paylaştı. Daha sonra bu adresin değişmesi gerektiğine karar verdiniz ve www.siteniz.com/x-ticaret-ltd-kimdir olacak şekilde güncellediniz. Hatta tamamen silmeye karar verdiniz. Arama motoru robotu veya ziyaretçi, var olmayan bu sayfayı ziyaret ettiğinde doğal olarak "Sayfa Bulunamadı" yani teknik tabirle "404" hatasıyla karşılaştı.

İşte bu noktada, başta Google olmak üzere arama motorları, ziyaretçiyi eli boş göndermemeniz gerektiğini önerirler. Ziyaretçilerinize, artık o sayfanın var olmadığını söylemekten fazlasını yapmalısınız. Onlara, web sitenizde gidebilecekleri bir yol göstermelisiniz. Bu sayede daha etkili bir kullanıcı deneyimi ve ziyaretçi memnuniyeti yaşarsınız. Elbette ziyaretçilerini mutlu eden web siteleri, arama motorlarını da mutlu edecektir.

Gün Web Portal tarafından hazırlanan "Gelişmiş 404" uygulaması sayesinde, ziyaretçi ve arama motorları var olmayan bir sayfayı ziyaret ettiklerinde, teknik 404 hata mesajına ek olarak, web sitenizde tüm dillerde bulunan tüm menü gruplarının açık bir listesini görürler. Yani bir anlamda site haritası oluşturur. Bu sayede ziyaretçileriniz sitenizi terk etmek yerine, ihtiyaç duydukları sayfaya kolayca ulaşmayı tercih edebilir. Bu durumda web sitenizin arama motoru optimizasyonuna katkıda bulunmuş olursunuz.

URL Yönlendirme Servisi

Taşıdığınız veya sildiğiniz sayfaları ziyaret eden kullanıcılara veya arama motorlarına "404 sayfa bulunamadı" hatası göstermek yerine dilediğiniz sayfaya yönlendirebilirsiniz. Bu hizmete teknik anlamda "301 kalıcı yönlendirme" ismi veriliyor.

Gün Web Portal Web Site Tasarımları üstün özellikleriyle siz kullanıcılarımıza büyük kolaylıklar ve avantajlar sağlıyor.

  • Hızlı
  • Mobil Uyumlu
  • Kolay yönetilen
  • SEO öncelikli

Web site tasarımlarımızı için bizimle iletişim kurmayı unutmayınız.

logo-150x150

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp